19 Temmuz 2014 Cumartesi

MAPS.ME — world offline map v3.0.0

MapsWithMe Pro (Haritalar Yanımda) ile seyahatlerinizi güvenle yapın! Tam olarak nerede olduğunuzu, en yakın restoranı, oteli ya da atraksiyonu nerede bulabileceğinizi artık her zaman bileceksiniz. Ve internet bağlantısına ihtiyacınız yok, çünkü haritaları kullanma ve üzerinde arama yapma tamamen çevrimdışı.
Özellikler:
• ÇEVRİMDIŞI ARAMA. Harita üzerindeki nesnelerle ihtiyacınız olan her şeyi bulun. Otomatik tavsiye özelliği ile harita üzerinde arama yapma hem daha kolay hem de daha hızlı.
• KATEGORİLERE GÖRE ARAMA. Haritalar üzerinde Yiyecek, Gezme, Mağazalar, vb. gibi popüler kategorilere göre arama yapabilirsiniz.
• GPS KONUMLANDIRMA. GPS konumlandırma ve pusula ile her zaman tam olarak nerede olduğunuzu bileceksiniz.
• YER İMLERİ. Favori yerlerinizi ya da seyahat noktalarınızı işaretlemek mi istiyorsunuz? Haritaya tıklayın ve istediğiniz yerleri yer imleri listesine ekleyin. Böylece, sonrasında tekrardan bulabilirsiniz.
•YER IMLERI IÇERI AKTARMA/DıŞARı AKTARMA. E-posta ile favori mekanlarınızı arkadaşlarınızla paylaşın ya da diğer haritalardan MapsWithMe'ye yer imleri ekleyin. KML/KMZ dosyaları desteklenmektedir.
• Yeni! KONUM PAYLAŞMA. E-posta veya sms ile harita üzerinde herhangi bir yeri işaretleyin. Mevcut konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşın.

Handy Photo v2.1.0


Handy Photo ile yaratıcı fotoğraflar yapmak çok kolay. İçerisindeki birçok fotoğraf düzenleme aracı ile mükemmel efektler yapabileceğiniz Handy Photo, sadece düzenleme değil geliştirme konusunda da size yardımcı oluyor.

İstediğiniz resimleri kesip kaydedebilir, istediklerinizi canlandırabilir veya içerisindeki benzersiz efektler ile birbirinden güzel fotoğraflar ortaya çıkartabilirsiniz. En iyi fotoğraf düzenleme ve rötuş yapma uygulamaları arasında yerini alan Handy Photo, fotoğraflarınızın renk dengesini, tonunu ve parlaklık kontrast gibi ayarlarınıda ister otomatik ister manuel olarak geliştirebilir.

Earth HD Deluxe Edition v3.3.7


3D Earth HD. Sadece en iyi Dünya canlı duvar kağıdı.
Dünya HD canlı duvar kağıdı size gezegenimizin en güzel ve huzurlu bir görünüm getirir. 
[b]Özellikler:[/b]
- Güneş / Toprak pozisyon modu geçerli tarihine göre
- 5 farklı Toprak temalar: Klasik, Gerçekçi, Gelecek, post-apokaliptik, Dondurulmuş toprak
- Başar uydu modu demo.
- Gerçek HD Toprak dokular
- HD yıldız arka plan doku
- Güzel yansımalar
- Doku detalization özelleştirme
- Telefonunuzun pilini yardım seçenekleri sınırlayarak 4 FPS
- Gerçekçi atmosfer
- Kamera mesafe özelleştirmek Can ve ofset (tabletler için özellikle yararlıdır, HD doku detalization 100% almasına yardımcı olur)
- Gece tarafta Işıklar
- Dünya'nın dönüş hızı özelleştirme
- 10 kamera modları:
 * Ücretsiz - özgürce Dünya'nın her köşesinden gözlemleyebilirsiniz
 * Taşı (sol-merkezli) - (ana ekran birini sol) TouchWiz Samsung telefonlar için mükemmel
 * Taşı (merkez) - HTC Sense tabanlı telefonlar için mükemmel bir (ana ekran merkezi bir)

Disney XD Grand Prix v1.0


Hiç bir tank içinde bir Llama de muz atan bir golf arabası bir Sumo olmak istedim? Bu kural için şans! Eğer komik eylem fazla 40 ırklar arasında yolunuzu rekabet gibi bu müthiş macera için hazırlanın!

Favori Disney XD karakter olarak YARIŞ:
Phineas, Ajan P, Wander Lord Hater, maşrapa, paytak paytak, Randy Cunningham, Bruce Sumo, Rob Shark, Steve Llama

BSPlayer v1.16.169


BSPlayer hem mobil cihazlarda ve bilgisayar sistemlerinde profesyonel bir media uygulaması olmaktadır.Bir çok video türü destekmekte ve kasmamak sızın videolarınızı oynata bilmektedir.Ayrıca büyük bir codec sistemine sahiptir.Bu sayede açamayacağı video yoktur diyebiliriz.

18 Temmuz 2014 Cuma

Android Tanımları




FİRMWARE: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.

ROM: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

STOCK ROM: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.

CUSTOM ROM: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.

ROOT: sistem yazılımı üzerinde tam yetkiye sahip olma durumu.

KERNEL: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.

WİPE: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.

WİPE DATA/FACTORY RESET: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.

WİPE CACHE PARTİTİON: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

NON-WİPE: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.

RECOVERY: kabaca kurtarma anlamına gelir.

DOWNLOAD MOD: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.

RECOVERY MOD: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.

CUSTOM BİNARY COUNTER (ROM COUNTER) : orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.


JİG: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.

MARKET: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.

BLN: Açılımı: BACK LİGHT NOTİFİCATİON'dır. Normalde Android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.

]WİPE DALVİK CACHE: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.

BOOTLOADER: Telefonunuzu açtıktan sonra kernel i uyandıran ve ona işletim sistemini başlatması emrini veren ufak programcık. Boot bölümünde yüklüdür. Boot kısmı zarar görürse bu program başlatılamayacak ve telefon hiçbir tepki veremeyecektir. Jtag uygulaması ve donanımları ile boot yüklemesi yapılması gerekir.

ANABANT(BASEBAND): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.

INTERNAL SD(SDCARD[B]): Telefonun içerisindeki bellek çipinde bulunan depolama alanı. Dosya yöneticisine girildiğinde sdcard olarak adlandırılır.

EXTERNAL SD:Harici takılan hafıza kartınızın telefonda dosya yöneticisinden görünen ismidir.

J-TAG / JTAG: Açılımı: Joint Test Action Group / Ortak Test Eylem Grubu'dur. Mobil cihazlar, modemler vb. mikro cihazların anakartları üzerinde yer alan JTAG pinlerine bağlantı yapılarak, flash bellek, EPROM, ROM veya işlemcisi sökülmeden, içerisindeki bilgilerin silinerek yeniden yüklenmesini, dolayısıyla da yeniden programlanmasını sağlayan cihazdır. IEEE 11491 Standart Test Erişim Noktası ve Sınır-Arama bu terimin ortak adıdır. Başlangıçta sınır tarama ve baskı devre testi için icat edildiyse de hala yaygın olarak bu uygulama için kullanılmaktadır.

ADB : Android Debug bridge demek. Android için uygulama geliştirenlerin kullandıkları Android SDK içerisinde yer alan bir komut istemi platformu. Aynı windows'daki CMD gibi. Android SDK'nın bu komut istemi aracı ile PC'ye bağlı Android tabanlı tablet ve/veya telefonunda işlemler yapmak ([I]dosya/dizin kopyalamak, dosya/dizin yüklemek, aplikasyon yüklemek, silmek vb.) mümkün. Bunu sadece Android Developer'lar kullanır, zira geliştirdikleri uygulamayı yükledikleri zaman oluşacak/oluşan hataları görmek ve ayıklamak ([I]Debugging) isterler.

Push ]itmek) komutu: emülatöre veya bağlı cihaza bir dosya ve dizin [B]kopyalamak için kullanılan komuttur.

Pull ([I]çekmek) komutu[B]: emülatör veya bağlı cihazdan bir dosya veya dizin [B]kopyalanmak için kullanılan komuttur.[B]push komutunun tam tersi

]BRİCK YADA HALF-BRİCK 

Brick olan telefon ya hiç açılmıyordur ya da Galaxy S logosunun olduğu ekranda takılı kalıp kısa periyotlarla titriyordur. Half-brick ise telefonun ekranında ( PC -- ! -- Telefon ) şeklinde karşılıklı birbirine bakan ikonların görüldüğü ekrandır. Her iki durumda da eğer 3 tuşunuz çalışıyorsa telefonu recovery moda sokarak temizleme yolunu deneyebilir veya download moda girip ODIN üzerinden yeniden yazılım yüklemesi yapabilirsiniz.

OFFİCİAL FİRMWARE...Resmi Firmware

UNOFFİCİAL FİRMWARE...Resmi olmayan Firmware



AOSP:Açılımı [I]Android Open Source Project olan ve [I]Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. Esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.

ODEXED:Bu çalışma şeklinde apk dosyaları odex dosyaları ile birlikte çalışırlar. Bu odex dosyaları telefonun açılışı esnasında belleğe yüklenir ve uygulamalar çalıştırılmaya başlandığında hemen devreye girerek yüklenme kısmını çabuk geçmeyi sağlar. Bu sistemlerde yapılacak değişiklikler her iki dosyada birden yapılmak zorundadır. Bu yüzden kişiselleştirilmeleri ve düzenlenmeleri daha zahmetlidir. Telefonların içerisinde gelen ve resmi olarak çıkartılan tüm firmware ler odexed olarak bulunurlar.

Odexed
- Cihazın açılışı daha yavaştır
- Uygulamaların açılışı nispeten daha hızlıdır
- Bellek kullanımı fazladır
- Daha fazla yer kaplar
- Düzenlenmesi ve kişiselleştirilmesi zahmetlidir.


DEODEXED:Bu sistemlerde ise odex dosyaları kaldırılarak bunların işlevleri apk dosyalarının içerisine aktarılmıştır. Açılışta diğerine oranla yavaştırlar ancak kişiselleştirilebilmeleri ve düzenlenmeleri daha basittir.

]Deodexed
- Cihazın açılışı nispeten daha hızlıdır
- Uygulamaların açılışı daha yavaştır
- Bellek kullanımı azdır
- Daha az yer kaplar
- Düzenlenmesi ve kişiselleştirilmesi kolaydır


Alıntıdır..

17 Temmuz 2014 Perşembe

WhatPrivate_v3_1


Sen ve hatta aktif" Son görülme " servis ile sadece istediğiniz zaman , kolayca ya da " çevrimiçi " durumunu " Son Görülme " Blok WhatsApp gizle .
WhatPrivateson WhatsApp güncelleme ile test edilmiştir .
Hatta aktif" Son görülme " hizmeti ile , WhatPrivate size çok kolay bir şekilde sağlar :
1. . Kimse bağlı olduğunuzson kez görebilirsiniz WhatsApp kullanın .
2 . Arkadaşlarınızla sohbet etmek WhatsApp kullanın ve hiç kimse online olduğunu görebiliyorum .
Okumak ve yalnızca istediğiniz zaman , son bağlantı veya çevrimiçi durumunu görüntülemeden ve aktif" Son görülme " hizmeti ile WhatsApp mesajları gönderebilirsiniz WhatPrivate ile .
Gizlemek veya engelleme, WhatsApp Son Görülme ve yalnızca istediğiniz hat durumunu . Sizin privacity önemlidir .
Uygulamasını kullanma :
1. . Hizmetini başlatmak içindüğmesine basın.
2 . Tamamen başlatmak içinservis için yaklaşık 15 saniye bekleyin .
3 . WhatsApp girin. Okuyun ve mesajlarınızı gönderebilirsiniz. Eğer WhatsApp çıktığınızda mesajları gönderilecektir
Geri düğmesini kullanarak .
4 . Normalde Whatsapp fonksiyonu içinhizmetini kapatın .

Tweetings_for_Twitter_v5_6_0_3


Android cihazlar için geliştirilmiş alternatif Twitter istemcisidir.

Yenilikler :
Fix some crashes reported through Google Play

Smart_Launcher_Pro_2_v2_6_9_Patched



Androin’in klasik arayüzünden sıkılanlar için çok kullanışlı bir apk burada. Bu uygulama yardımı ile standart Android’in arayüzüne göre daha renkli bir arayüz sizlere sunuluyor. Kişiselleştirilebilir ana ekranlar kısa yollar ve çok daha fazlası.

Minimalist bir tasarıma sahip olan Smart Launcher, düşük bellek tüketimi ile ön plana çıkıyor. Kullanıcı dostu arayüz telefonunuzu yenilemenizi sağlarken sizinde farklı ve özel bir deneyim yaşamanıza olan tanıyor.

Root_Uninstaller_Pro_v6_0p_Patched


Android tabanlı bir cihaz aldığınız zaman en çok can sıkan olaylardan biri cihaz içerisinde gelen boş beleş uygulamardır. Malesef bu uygulamalar cihazı root etmeden silinememektedir. Öncelik olarak bu programın çalışabilmesi için cihazınızın root'lu olması gerekmektedir. Silinemeyen uygulumaları program aracılığı ile dondurabilir, yedeğini alabilir veya komple silebilirsiniz.

MX_Player_Pro_v1_7_28_20140713

MX Player Pro online ve normal olarak hd video izleyebilirsiniz
bu sürüm ücretli satılan sürümdür izliyemediğiniz video kalmasın
video indirme dahi yapmakta

Lucky_Patcher_v4_4_4



Telefonunuz ROOT lu olması gerekiyor
Paralı Uygulamalarınızı LUCKY PATCHER ile crackleyin ve pro versiyon olsun. ayrıca uygulamalardaki reklamları engelleyebilirsiniz

KK_Launcher_Prime_v4_9


Android 3.0 ve üzeri gerektirir
Android cihaziniz için kitkat arayuz uygulamasidir. 

KK Launcher Prime özellikleri:
+ Daha Fazla Jest Desteği
+ Daha Fazla Simge Teması Desteği
+ Daha Fazla Okunmamış Bildirim Sayısı
+ Sahte Şeffaf Durum Çubuğu
+ Uygulama Menüsü Klasörü
+ Uygulama Menüsünden A-Z Sıralanan Kenar Çubuğu
+ Ana Ekran ve Uygulama Menüsü Geçiş Efektti
+ Parallax Effekt
+ Alt Panel için 1*1 Widgetler
+ Alt Panel İkonu Jestleri
+ Klasöre çoklu uygulama ekleyebilme

Heads Up! – notifications v1.1


Bildirimlerinizi kaçırmayın!
Yoğun Oyun sırasında veya sabit çalışma sırasında - Heads Up! her zaman günü kurtarmak olacaktır.
Ya da, eğer isterseniz, kendileri tarafından tüm kaybolur - Bu uygulama size görevden mümkün olacak seçilen uygulamalar kayan bildirimleri alacak izin verir.
İsterseniz, teke bildirimleri yalnızca tam ekran modunda görünecektir, düşük öncelikli teke bildirimleri filtre edebilir, ya da devam eden bildirimleri filtre edebilir

Calculator_Plus_v4_8_0

Kapsamlı bir hesap makinesi uygulaması

BBM_v2_2_1_45


BBM'deki anlık sohbetler, sesli aramalar, resim paylaşma, sesli notlar gibi birçok özellik sayesinde arkadaşlarınız ve ailenizle bir araya gelin. BBM'in resmi sürümünü BlackBerry'den hemen indirin.
Android, BlackBerry ve iPhone'da arkadaşlarınızla sohbet edin:
• BBM her zaman açık ve bağlıdır, uygulamayı açmanıza gerek yoktur
• Mesajlarınızın ne zaman teslim edildiğini (D'ler) ve okunduğunu (R'ler) öğrenin
• BBM Voice kullanarak selam verin, BBM Kişilerinize ücretsiz sesli arama yapın*
• Resimleri, dosyaları, sesli notları ve daha fazlasını hızlıca paylaşın
• Glympse tarafından sunulan özellik sayesinde kişilerinizin konumunuzu haritada görüntülemesini sağlayın*
• Kişilerinizin mesajınıza cevap yazmakta olduğunu görün
• Mod ve duygunuza göre ifadelerle kendinizi ifade edin
BBM, gizliliğinizi korumanızı sağlar. Kontrol sizin elinizdedir:
• Bilgilerinizi nasıl paylaşacağınızı siz seçersiniz - Daha özel olduğu ve sizinle iletişim kurabilecek olanları her zaman kontrol etmek için BBM, telefon numaraları veya e-posta adresleri yerine PIN'leri kullanır

ASTRO_File_Manager_Pro_v4_5_611



Mobil ürünlerde dosya yönetimi genellikle arka plana atılsa, ürünü verimli kullanmak açısında önemli bir özelliktir. Güçlü dosya yapısı olan Android için yaratılmış bir uygulama olan ASTRO File Manager, kullanıcıların bu özelliği en üst seviyede kullanmalarını sağlıyor.

Bir dosya yönetimi uygulamasına göre oldukça kullanışlı olan ASTRO File Manager, sekme ve kısayol özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

ASTRO File Manager hızlı yapısıyla da her Android üründe olması gereken uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Android Hakkında İpuçları

Genel: Sistem güncellemelerini yükleyin

Genel olarak Android cebiniz için bir güncelleme hazır olduğunda, telefonunuz sizi uyaracaktır. Ancak güncelleme olup olmadığını kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Ayarlar > Telefon bilgisi yolunu izleyin ve Yazılım Güncelleme'ye dokunun. Bazı telefonlar, sadece üreticisinin sunduğu yazılım yoluyla güncellenebilir.


Genel: Daha yüksek hız için Custom ROM

Özellikle eski bir cihaza sahipseniz, Android'in en son sürümlerine custom ROM'lar ile ulaşmanız mümkün olabilir. Bu ROM'lar genellikle daha iyi bir performans ve yeni işlevler sunarlar.
Android'de en çok kullanılan Custom ROM'lardan bir tanesi CyanogenMod. Ancak aynı root'lama işleminde olduğu gibi ROM yüklemenin de garantinizi iptal edeceğini unutmayın.

Genel: Task killer'lar işe yaramayabilir (1)

Birçok kullanıcı, işlemleri topluca kapatan "Task killer" uygulamalarını kullanıyor. Bununla birlikte bu tür uygulamalar, Android'i hızlandırmaktan ziyade çalışması gerekli programları da kapatarak Android'in onları tekrar açmaya çalışmasına, dolayısıyla ek güç harcanmasına neden olabiliyorlar.
Dolayısıyla Android'in kendi bellek yönetiminin size yeteceğini söyleyebiliriz.

Task killer uygulamalarının kapattığı uygulamalar, Android tarafından tekrar çalıştırılmakla da kalmayabilir. Task killer, açılan bu uygulamayı tekrar kapatarak ek güç harcanmasına neden olabilir.
Herhangi bir programın çok fazla bellek harcadığını farkettiyseniz, sadece onu kapatmayı veya uygulamayı tamamen kaldırmayı deneyebilirsiniz.


Hız: Gereksiz verileri otomatik olarak silin 

Clean Master adındaki uygulamayla Android'li cihazınızdaki kullanılmayan dosyaları bulup kaldırabilir, birkaç 100MB'lık yer açabilirsiniz.
Google Play: Clean Master



Hız: Android Assistant

Ücretsiz bir uygulama olan Android Assistant, Android sisteminizi optimize edecek birçok faydalı araç sunuyor.
Google Play: Android Assistant

Android Assistant'ın en faydalı işlevlerinden bir tanesi, Tools altında bulunan Startup Manager. Burada sistem başlangıcında başlayarak belleğinizi tükettiğini düşündüğünüz uygulamaları devre dışı bırakmanızı tavsiye ediyoruz.

Clean Master ile olduğu gibi Android Assistant'la da önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.

Android Assistant'ın sunduğu 18 araç arasında bir ses profili yöneticisi, güç tasarrufu seçeneği, uygulamaları microSD kartına taşıyabilme gibi işlevler bulunuyor.


Hızlı: Gereksiz uygulamaları kaldırın 

Artık ihtiyaç duymadığınız veya kullanmadığınız yazılımları akıllı cebinizden kaldırmalısınız.

Silmek istediğiniz uygulamaları seçip tek tek kaldırmanız gerekiyor. Ancak bu işi Easy Uninstaller gibi araçlarla kolaylaştırabilirsiniz.


Hız: Bellek harcayan uygulamaları bulun

Ücretsiz bir uygulama olan System Panel Lite Task Manager ile telefonunuzun kaynaklarını gereksiz yere tüketenleri kolaylıkla bulabilirsiniz.
Herhangi bir uygulamanın belleğinizi aşırı derecede tükettiğini keşfederseniz, onu kapatmak ("kill") yerine kaldırmayı tercih edin.


Hız: animasyonları kapatın

Uygulamaları açıp kapatırken ve uyku moduna geçerken gösterilen animasyonlar şık olabilir, ancak çok kısa bir süre de olsa telefonunuzu yavaşlatırlar. Animasyonları kapatmak isterseniz, Ayarlar > Geliştirici ayarları > Pencere animasyonu ayarı, Geçiş animasyonu ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını kullanmalısınız.


Android web tarayıcısını hızlı denetleme

Android 3.0'dan itibaren Android'deki "Hızlı Denetim"i kullanarak menü çubuğunu ve adres çubuğunu gizleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için Ayarlar menüsünü açıp "Labs" altında "Hızlı Kontroller" özelliği etkinleştirmeniz yeterl


Hız: Alternatif tarayıcı

Web'de daha hızlı gezinmek istiyorsanız, farklı bir web tarayıcısı deneyebilirsiniz. Chrome ve Firefox'un mobil sürümleri ile Dolphin Browser, size yüksek bir gezinti performansı sunuyorlar.


SwiftKey, Swype ve diğerleriyle hızlı yazı yazın

Birçok kullanıcı, daha hızlı yazı yazabilmek için alternatif klavyelere başvuruyor. Size önerebileceğimiz en iyi 3 klavye ise Swiftkey,Go Keyboard ve Türkçe harfleri direkt olarak gösteren Hacker's Keyboard.


Hız: Nokta ve boşluklar

Android'in standart klavyesi için iki küçük ipucu: Bir nokta koyup ardından bir boşluk vermek için Space'e iki kez hızla dokunun. Bu kısayol özellikle uzun mesajlar yazarken işinize yarayabilir.


Hız: CPU'nuzu overclock etme

Tecrübeli kullanıcılar, SetCPU uygulamasını kullanarak işlemcilerinin frekanslarını değiştirebilir, ondan en fazlasını elde edebilirler. İşlemcinin hızını yavaşlatarak pilden tasarruf etmeniz de mümkün.
Google Play: SetCPU


Sistem optimizasyonu: Profil otomasyonu 

Doğru bir uygulama ile telefonunuz ofisteyken otomatik olarak sessiz moda geçmesini, evdeyken Wi-Fi ağına bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi işlevler için Profile Scheduler'ı kullanmanızı öneriyoruz.
Google Play: Profile Scheduler

Uygulama ile geceleri veri bağlantısını otomatik olarak kapatmanız ve aramaları engellemeniz de mümkün.


Sistem optimizasyonu: Ses seviyesi 

Bazı Android ceplerinin sesi düşük olduğundan çaldığında onu duymakta zorluk çekebiliyorsunuz. Volume+ bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Uygulamanın ücretli sürümü, sesi ücretsizdekinden 2 kat daha fazla açabildiğini iddia ediyor.
Not: Uygulamanın geliştiricisi onu dikkatle kullanmanız konusunda sizi uyarıyor. Sesi fabrika ayarlarının üzerinde açmak hem kulaklarınıza, hem de cihazınızın hoparlörüne zarar verebilir.
Sesi açarken dikkatle, adım adım açın. +10 genelde en yüksek seviyedir ve geçmemeniz gereklidir. En yüksek seslere ulaşabilmeniz için Cyanogen Mod veya MIUI gibi bir custom ROM kullanmalısınız.
Not: Uygulamanın geliştiricisi onu dikkatle kullanmanız konusunda sizi uyarıyor. Sesi fabrika ayarlarının üzerinde açmak hem kulaklarınıza, hem de cihazınızın hoparlörüne zarar verebilir.
Google Play: Volume+


Sistem optimizasyonu: Daha güzel fotoğraflar çekin

Günümünüzün en iyi cepleri, harika fotoğraflar çekebiliyor. Ancak çektiğiniz fotoğrafları optimize edip filtrelerden geçirmek istiyorsanız, bir uygulama kullanmalısınız. Size önermek istediğimiz Camera360 Ultimate, fotoğrafınızı mükemmel hale getirecek çok sayıda işlev sunuyor.




Sistem optimizasyonu: Uygulamaları sıfırlayın

Herhangi bir uygulamanız birden bire çalışmaz hale gelirse ve telefonunuzu baştan başlatmak işe yaramazsa, Ayarlar > Uygulamalar altında bu uygulamayı bulun, "Zorla durdur"a dokunun ve ardından "Veriyi temizle"ye dokunun. Önbelleği de temizleyebilirsiniz.
Uygulama verilerini temizlemenin onun içerisindeki çalışmalarınızı silebileceğini unutmayın. Uygulama hala çalışmıyorsa onu kaldırıp baştan yüklemeyi deneyebilirsiniz.


Sistem optimizasyonu: Uygulamaları SD karta taşıma

microSD slotuna sahpi bir akıllı cebiniz varsa, depolama alanınız azaldığında uygulamaları SD kartına taşıyabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar altında Uygulamalar'ı açın. SD karta taşımak istediğiniz uygulamaya dokunduktan sonra "USB belleğine taşı" düğmesine dokunun.


Güvenlik: Root'lu cebinizin yedeğini alma

Verilerinizi düzenli olarak yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu iş için kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan bir tanesi, Titanium Backup.
Titanium Backup, sadece uygulamalarınızı ve uygulama verilerinizi yedeklemekle kalmıyor, yedekleme işini otomatik hale getirebiliyor, onları buluta yükleyebiliyor ve uygulama verilerini SD karta taşıyabiliyor.
Google Play: Titanium Backup


Rahatlık: Kablosuz veri transferi

Kabloyu hiç bağlamadan Wi-Fi üzerinden PC'nizi telefonunuza bağlamanız mümkün. Bu işi en iyi yapan uygulamalardan bir tanesi ise AirDroid
Google Play: AirDroid


Rahatlık: İstenmeyen aramaları engelleme (root)

Root'lu kullanıcılar, Root Call Blocker ile istemedikleri kişileri, grupları ve hatta tüm alan kodlarını engelleyebilirler (aramaları veya mesajları).
Google Play: Root Call Blocker


Rahatlık: Güncellemeleri otomatik olarak yükleyin

Uygulamaları elle güncellemeyle uğraşmak istemiyorsanız, onun güncelleme geldiği anda otomatik olarak yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Google Play'i açın, Ayarlar'a gidin ve "Uygulamaları Otomatik Güncelleştir" seçeneğini etkinleştirin.




Kaynak: chip.com.tr